Λογοτεχνικό Εργαστήρι

Χώρος συνάντησης για όσους αγαπούν να διαβάζουν και να γράφουν!

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το φθινοπωρινό φώς (Της Άννας Ασημίνα)

Φέρνει από μόνο του το δώρο της εποχής του. Αν τυχόν βρεθείς μεσημέρι στην εξοχή και μέσα στην απόλυτη σιωπή ,βιώνεις την αίσθηση της παραδεισένιας ομορφιάς του ! Διάφανο , μελένιο ρέει από τις κυψέλες του Ουρανού. Τώρα που ένας Σεπτέμβρης, χαμηλών τόνων και αγνώστων προθέσεων, διατρέχει τις μέρες .

Τα παραμύθια της νοσταλγίας. (Tης Έλσας Χίου)

 

Όταν μιλάμε για παραμύθια η σκέψη μας πάει στα περασμένα πρόσωπα των παιδικών μας χρόνων. Στους παππούδες και τις γιαγιάδες με τη πατροπαράδοτη μνήμη, και την αυθόρμητη φαντασία του αφηγητή παραμυθά. Στις μέρες μας που η αφήγηση έχει ξαναβρεί το μικρό της σπιτάκι σε σχολεία σε παιδικούς σταθμούς και λέσχες ανάγνωσης, αφηγητής παραμυθιών μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας. Ακόμα κι’ ένα ευφάνταστο μικρό παιδί.

"Βαράτε και μη ρωτάτε" (Του Χρήστου Φούκη)

Ήμουν μικρός, πολύ μικρός όταν άκουσα την παρακάτω ιστορία απ' τον μπάρμπα- Κίμωνα και ακόμα δεν μπορώ να ξεχωρίσω αν ήταν προϊόν μυθοπλασίας η περί συμβάντος πραγματικού. Ήταν όμως νομίζω ενδεικτική της οικτρής κατάστασης που επικρατούσε στην Ελληνική ύπαιθρο στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου.

©2021 Idyli. All Rights Reserved. Powered by New Age IT