Εκδηλώσεις

Ελλάδα, σε γνωρίζω απ' τα τραγούδια

Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» συνεχίζοντας την ετήσια παράδοση, πραγματοποιεί μια ακόμα εκδήλωση υπό την ενότητα «Βραδιές ελληνικής δημιουργίας» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η συναυλία με τίτλο «Ελλάδα, σε γνωρίζω απ’ τα τραγούδια» είναι αφιερωμένη στην όμορφη και παράξενη πατρίδα μας όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων δεκαετιών.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

ΗΔΥΛΗακές Ιστορίες και Παραμύθια

Δέκα συγγραφείς, που κατάγονται ή ζουν στη Σάμο, γράφουν ιστορίες και παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αναγνώστες. Το υλικό είναι ποικίλο από κάθε άποψη, αλλά επικεντρώνεται στον μύθο και στην ευφάνταστη αφήγηση. Οι αφορμές και τα θέματα αντλούνται από την ελληνική μυθολογία, την προϊστορία της Σάμου, τα ζώα της θάλασσας και της στεριάς, το φυσικό και υπερφυσικό περιβάλλον, τους κλασικούς αισώπειους μύθους και από σύγχρονα φαινόμενα και συμπεριφορές: την προσφυγιά, την ελπίδα, την ερημία του ανθρώπου, τις παραδόσεις…

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, Καρλόβασι, Ώρα έναρξης: 20:30

26&27/8/2020 - Συμμετοχή της χορωδίας «Ηδύλη» στις συναυλίες του συγκροτήματος Encardia στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου. Συνδιοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνική Λυρική Σκηνή.

Κάτω στο Γιαλό

Εικοστός αιώνας, προ-τουριστική περίοδος, Μαραθόκαμπος Σάμου, Γιαλός, λιμάνι-ταρσανάς: η Ιστορία, η Λαογραφία, η οικογενειακή ζωή, οι συμπεριφορές, οι προσδοκίες, τα σχέδια, οι περιπέτειες, τα σχόλια για τα καθ’ ημάς, οι εκτιμήσεις για τους απέναντι γείτονες της Μικρασιατικής ακτής. Τα ταξίδια –πραγματικά και της φαντασίας–, η αγάπη για τον τόπο όπως αποτυπώνονται στη βιωματική μνήμη και στα ακούσματα...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, Προαύλιο λυομένων πρώην Γυμνασίου Καρλοβάσου, Ώρα έναρξης: 20:30

Όπερα και οπερέτα

Οι καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Μίνα Πολυχρόνου (σοπράνο), Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο-σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο), καθώς και η πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου “Ηδύλη” σε δύο συναυλίες αφιερωμένες στο λυρικό τραγούδι.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δυτικής Σάμου, Καρλόβασι

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Σάμος.

©2021 Idyli. All Rights Reserved. Powered by New Age IT