Ανακοινώσεις

 

Έναρξη προβών της μικτής χορωδίας ανά τμήματα (Καρλόβασι - Βαθύ)

• Τμήμα Καρλοβάσου - Δευτέρα 18 Οκτ – Λυόμενα, πρώην Γυμν. Καρλοβάσου

- Α group ώρα 18.00

- Β group ώρα 19.15

• Τμήμα Βαθύ - Τετάρτη 20 Οκτ – Αμφιθέατρο Περιφέρειας - ώρα 19.00

Ακροάσεις νέων μελών κατόπιν συνεννοήσεως με τον μαέστρο κ. Γιώργο Κουμαραδιό στην ηλεκτρονική δ/νση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

(Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας Covid-19)

Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» συνεχίζοντας την ετήσια παράδοση, πραγματοποιεί μια ακόμα εκδήλωση υπό την ενότητα «Βραδιές ελληνικής δημιουργίας» με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η συναυλία με τίτλο «Ελλάδα, σε γνωρίζω απ’ τα τραγούδια» είναι αφιερωμένη στην όμορφη και παράξενη πατρίδα μας όπως αυτή αποκαλύπτεται μέσα από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι των τελευταίων δεκαετιών. Την πολυφωνική χορωδία του συλλόγου πλαισιώνει ολιγομελής ορχήστρα.

Συντελεστές:

  • Βιολί: Γιάννης Αναστασόπουλος, Αλεξάνδρα Φώτου
  • Φλάουτο και Κιθάρα: Μιχάλης Κατσαρός
  • Τσίμπαλο: Αλέξανδρος Διακογιάννης
  • Κοντραμπάσο: Χρήστος Μητατάκης
  • Κρουστά: Στέλιος Βαρβάκης
  • Ακορντεόν: Κωνσταντίνος Μιχαλάκης
  • Πιάνο: Μελαχροινή Βασιλείου, Γιώργος Κουμαραδιός, Γεωργία Σεργίου, Γλαύκος Φώλας

Τραγουδάει η πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου «Ηδύλη». Τα μονοφωνικά τραγούδια ερμηνεύουν μέλη της χορωδίας.

Έκτακτη συμμετοχή στο τραγούδι: Παναγιώτης Παναγάκης

Μουσική προετοιμασία και διεύθυνση χορωδίας: Γιώργος Κουμαραδιός

Δέκα συγγραφείς, που κατάγονται ή ζουν στη Σάμο, γράφουν ιστορίες και παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αναγνώστες. Το υλικό είναι ποικίλο από κάθε άποψη, αλλά επικεντρώνεται στον μύθο και στην ευφάνταστη αφήγηση. Οι αφορμές και τα θέματα αντλούνται από την ελληνική μυθολογία, την προϊστορία της Σάμου, τα ζώα της θάλασσας και της στεριάς, το φυσικό και υπερφυσικό περιβάλλον, τους κλασικούς αισώπειους μύθους και από σύγχρονα φαινόμενα και συμπεριφορές: την προσφυγιά, την ελπίδα, την ερημία του ανθρώπου, τις παραδόσεις… Ορισμένα έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Έμμεσα ή άμεσα καλλιεργούν τη φιλία, την αγάπη στα ζώα, την καλοσύνη, την έφεση για περιπέτεια, ευαισθητοποιούν τα αισθήματα αλληλεγγύης. Οι διαφοροποιήσεις αφορούν και τον τρόπο διατύπωσης των σκέψεων, τον τρόπο γραφής. Αλλού γίνεται με συντομία, αλλού αναλυτικά, σχεδόν μακρόσυρτα, αλλού έμμετρα κι αλλού πεζότροπα. Είναι ακόμη μια ιδιαιτερότητα που καθιστά το βιβλίο «πολυμορφικό».

Ονόματα συγγραφέων: Άννα Ασημίνα, Φώτης Βλάχος, Μιχάλης Ζαμπούνης, Κούλα Καραμηνά Πόθου, Νίτσα Κιάσσου, Σταύρος Κουτράκης, Έρη Ρίτσου, Λουκάς Τζόγιας, Έλσα Χίου, Έλενα Χουσνή

Εξώφυλλο: Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» ανακοινώνει την έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2020 – 21 και την ακρόαση νέων μελών από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Τη φετινή χρονιά ξεκινάμε σύμφωνα με τις καινούργιες οδηγίες όπως ορίζονται από την τελευταία κυβερνητική απόφαση (ΦΕΚ 3958 Β 15-09-2020) σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των μελών της χορωδίας και να γίνεται χρήση μάσκας όταν δεν τραγουδάμε. Επίσης, η χορωδία θα δουλέψει ως επί το πλείστον σε γκρουπ λίγων ατόμων για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υπάρξει η δυνατότητα λειτουργίας δύο τμημάτων σε Καρλόβασι και Βαθύ για την διευκόλυνση της μετακίνησης των μελών. Μετά την πρόσφατη ευγενική παραχώρηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου οι πρόβες στο Βαθύ θα γίνονται στην Πινακοθήκη (οδός Καλομοίρη, απέναντι από ΙΚΑ). Οι πρόβες στο Καρλόβασι θα γίνονται στην αίθουσα του συλλόγου (χώρος λυόμενων όπισθεν του Γυμνασίου Καρλοβάσου).

Οι πρώτες μας συναντήσεις θα γίνουν:

  • Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 – Τμήμα Καρλοβάσου (Λυόμενα, Καρλόβασι), ώρα 6.30 μμ
  • Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 – Τμήμα στο Βαθύ (Πινακοθήκη, Βαθύ), ώρα 7.00 μμ

Ακροάσεις νέων μελών: Η χορωδία αναζητά άτομα με τραγουδιστική εμπειρία. Επιθυμητή η γνώση μουσικής. Οι ακροάσεις θα ξεκινήσουν τις παραπάνω ημερομηνίες και θα συνεχιστούν και στις επόμενες πρώτες συναντήσεις. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6937274692.

Η χορωδία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσει το έργο της στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εναρμονισμένη πάντα με τις επιτρεπόμενες προδιαγραφές και με μέριμνα για την ασφάλεια των μελών της.


Χορωδία «Ηδύλη» – Μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών από το 2012, μέλος των πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2019.

©2021 Idyli. All Rights Reserved. Powered by New Age IT